maritdeubler.com © 2009                    

     Hem

 

     Böcker

 

     Spökskrivare

 

    Priser

 

     Referenser

 

     Kontakt

 

     Blogg

 

 

Medborgaren

 

Jag arbetar just nu på en serie kriminalromanrysare varav Medborgaren är den första. Den är nu färdig och går att köpa i Internetbokhandlar och även i vanliga bokhandeln. Även uppföljaren, som är en fristående fortsättning, "Perfekt död" är utgiven. Längre ned på sidan kan ni läsa ett uttrag ur Medborgaren.

 

Länk till Ord & bok som säljer Medborgaren:

http://www.ordochbok.se/visa_produkt.asp?id=390429

 

Länk till Bokus som säljer Medborgaren:
http://www.bokus.com/bok/9789186377328/medborgaren

 

Länk till recension av Medborgaren i Magazin24:

http://www.magazin24.se/kultur/2010/10/17/recension-av-medborgarenRecension av Medborgaren och Perfekt död ur VLT 16/11-2010

 

:

 

 

Perfekt död

 

Länk till Ord & Bok som säljer Perfekt död:
http://www.ordochbok.se/visa_produkt.asp?id=390430

 

Länk till Bokus som säljer Perfekt död:
http://www.bokus.com/bok/9789186377359/perfekt-dod/?pt=same_author 

 

Recension av Perfekt död i Magazin24:
http://www.magazin24.se/kultur/2010/10/24/recension-av-perfekt-dod

 

Jag tävlar med Perfekt död i "Debutanten", är vidare till semifinal som en av 20 manus så håll tummarna!

 

 

 

Här följer ett smakprov ur första kapitlet av Medborgaren:

 

Ett

 

 

Agnes tittade intensivt ner i diket. Det måste ha varit här någonstans hon sett blänket. Kanske det låg ett armband eller något annat värdefullt där som hon kunde ta med hem? En guldklocka kanske?

Kvinnan gick närmare kanten, så nära hon vågade för att inte glida ner i leran och vattnet. De hade grävt ur dikena tidigare under hösten och allt regnande hade fyllt dem till brädden. Hon gick framåthukad och följde kanten långsamt, långsamt. Det sög och klafsade under hennes fötter. Nästan så skorna åkte av.

Månen gled helt plötsligt fram ur ett moln under några sekunder och lyste upp skogsvägen för ett ögonblick. När väl konturerna av den vita, bleka pojken som låg i diket började skönjas hade hon redan tappat fotfästet då hon snubblade på hans arm. Det klickade till när tån slog i mot hans klocka, och hon ramlade hejdlöst rakt ner på honom i det kalla och mörka lervattnet. Kände hur kylan grep tag i henne, både inuti och utanpå kroppen och skräcken gjorde henne stel och viljelös.Pojkens stela och kalla kropp omslöt henne nästan som i en dödskyss. Det sista hon såg medan hennes lungor gurglade med leran blandat med skrik var att det blänkte av klockan på pojkens arm när en bil åkte förbi i hög hastighet. Sedan gled de båda djupare ner i det mörka vattnet.


Bilisten såg inte blänket...

 

 

 

 

 

På gång

 

Gör en Julia

 

Medborgaren/Perfekt död

Vad hände?